top of page

INDIVIDUALNO ŠOLANJE 

INDIVIDUALNO DELO:

Vzgoja psov v skupinskih tečajih je zelo koristna zlasti za mladičke in njihove lastnike. Individualne ure, kjer inštruktor dela le z eno stranko, pa so po mojih izkušnjah izjemno učinkovite pri psih, ki so že v najstniškem obdobju ali starejši in so prve skupinske lekcije zamudili ali kljub temu, da so jih obiskovali, niso dobili tega, kar so potrebovali, ali pa morda družinska situacija ali časovne omejitve pokažejo, da je takšen pristop boljši.

 

Individualne ure omogočajo prilagoditev terminov ter prilagoditev učnih in vzgojnih ciljev psu in načinu življenja lastnika. Individualni pristop priporočam prav tako v primeru, ko družina že ima druge živali in se želi izogniti morebitnim neustreznim interakcijam med njimi. Ali pa če se družinska situacija spreminja.

Pri individualnih urah je vedno čas, da lastnik vpraša vse, kar ga zanima, inštruktor se lahko povsem posveti samo doseganju individualno zastavljenih ciljev.

Pri individualnem delu lahko tudi nagovarjamo vse specifične situacije, ki sicer kdaj celo lahko prerastejo v težave.

 

Sam proces individualnega učenja je sestavljen iz več sklopov:

  • Uvodnega sestanka, ki je zlasti namenjen analizi stanja in postavitvi osnovnih ciljev ter dogovoru o pristopu in terminu.

  • Posamezna srečanja potekajo v okolju po dogovoru, skladno s cilji, ki jih želimo doseči.

  • Ko je to ustrezno in prispeva k doseganju ciljev, se pes in vodnik lahko priključita skupinskemu delu v pasji šoli Simply the dog.

 

Skozi individualno delo sistematično tudi delamo na gradnji kontakta in sodelovanja med vodnikom in psom, kar je osnova za uspešno vzgojo, oba razumeta odnos med ukazom, vedenjem in nagrado, dosežemo zastavljene cilje.

CENA

Uvodno srečanje: 50 EUR

Posamezna ura: 40 EUR

Paket 10 ur: 350 EUR

Popust za udeležence skupinskih tečajev: 10 %

PREVZGOJA:

O prevzgoji govorimo, kadar je naš pes že razvil določene vzorce vedenja, ki jih želimo odpraviti, spremeniti, prilagoditi svojim potrebam in načinu življenja. Vlečenje na povodcu, agresivna vedenja, neprimerno lajanje, ločitveni strahovi, nasprotovanje negi… so samo nekatera izmed najpogostejših.

 

Sam proces prevzgoje je sestavljen iz več sklopov:

  • Uvodnega sestanka, ki je zlasti namenjen analizi stanja, morebitnemu odkrivanju vzrokov oziroma mehanizmov, ki so privedli do neželenega vedenja, postavimo cilje in se dogovorimo o načinu dela in pristopih.

  • Posamezna srečanja potekajo v okolju po dogovoru, skladno s cilji, ki jih želimo doseči.

  • Ko je to ustrezno in prispeva k doseganju ciljev, se pes in vodnik lahko priključita skupinskemu delu.

 

Skozi individualno delo delamo na izboljšanju kontakta in sodelovanja med vodnikom in psom, kar je osnova za uspešno vzgojo, oba razumeta odnos med ukazom, vedenjem in nagrado, dosežemo zastavljene cilje.

 

CENA

Uvodno srečanje: 50 EUR

Posamezna ura: 40 EUR

Paket 10 ur: 350 EUR

Popust za udeležence skupinskih tečajev: 10 %

bottom of page